Image
Image

Over Uitvaartvereniging DLE Dalen

Uitvaartvereniging ‘De laatste Eer’ Dalen is opgericht in 1924. De vereniging telt ongeveer 1650 leden. De aula is gevestigd in het centrum van Dalen aan de Hoofdstraat 27, voor de algemene begraafplaats.

Ontstaan uitvaartvereniging

De burenplicht (noaberschap) ligt ten grondslag aan plaatselijke uitvaartverenigingen. De zorg na een overlijden werd met elkaar gedeeld en door het oprichten van uitvaartverenigingen konden ook minder bedeelde dorpsbewoners een waardig afscheid krijgen.

Uitvaartvereniging ‘De laatste Eer’ Dalen heeft geen winstoogmerk en het doel van de vereniging is het verzorgen van een persoonlijk en waardig afscheid. De uitvaartvereniging wordt gedragen door vrijwilligers met de achterliggende gedachte ‘voor het dorp, door het dorp’. Om dit in stand te kunnen houden is jouw lidmaatschap van groot belang!

Meerwaarde lidmaatschap

Een lidmaatschap bij de uitvaartvereniging heeft meerdere voordelen. Eén van de voordelen is dat uitvaarten vaak goedkoper kunnen worden ingekocht wanneer iemand lid is van een uitvaartvereniging. Hierdoor kan er naast het lidmaatschap vaak een goedkopere aanvullende uitvaartverzekering worden afgesloten. Verder krijgen nabestaanden bij overlijden van een dierbare een contactpersoon uit de buurt, wat vaak als prettig en persoonlijk wordt ervaren.

Aula

Bezoekadres Aula
Hoofdstraat 27
7751 GA Dalen

Secretaris/penningmeester

De Laatste Eer Dalen
Mw. A. Ruinemans-Meijerink
Kieftenweg 49
7751 DB DALEN

Tel: 0524-550955 (na 18.00)
E-mail: info@dledalen.nl

 

Meldnummer

0524 -515899
0800-0242526